12.11.2023

Koulussa askarreltu isänpäiväkortti. Lasten tekemä aamupala. Aikaa yhdessä perheen kesken. Isänpäivään kuuluu monia perinteitä ja tapoja.

Minulle isänpäivässä on kyse ennen muuta kiitollisuudesta. Oma isäni on aina ollut minulle ja koko perheelleni tuki ja turva. Hänen puoleensa olen voinut kääntyä kaikissa asioissa, iloissa ja suruissa, pienissä ja suurissa. Häneltä saamani kannustus on ollut voimana elämässäni. Minä puolestani olen yrittänyt parhaani mukaan olla omille lapsilleni yhtä hyvä isä kuin hän on ollut minulle.

Syvää kiitollisuutta tunnen myös lapsistani. On ollut upeaa nähdä heidän kasvavan lapsista nuoriksi ja nyt jo täysi-ikäisiksi ja tavoittelevan omia päämääriään. Mottoni heille on ollut ”Unelmoi, usko, uurasta, onnistu”.

Näillä tarkoitan, että mielestäni lasten täytyy saada unelmoida eikä lasten unelmia tule vähätellä. Täytyy uskoa itseensä, koska elämässä tulee aina vastoinkäymisiä. Ne täytyy kohdata ja jatkaa eteenpäin.

On muistettava myös, että elämässä eteenpäin pääseminen ja tavoitteiden saavuttaminen vaatii työtä. Onnistumisiin voi liittyä myös onnekkaita sattumia, ja eteen tuleviin tilaisuuksiin pitää uskaltaa tarttua. Kovalla työllä ja itsensä kehittämisellä voi tietysti myös kasvattaa todennäköisyyksiä kohdata hyviä tilaisuuksia. Toivon, että näistä opeista on ollut lapsilleni hyötyä.

Haluan lopuksi huomioida myös heidät, joille isänpäivä voi syystä tai toisesta olla vaikea. Moni lapsi on menettänyt isänsä. Jotkut isät eivät saa tavata lapsiaan. Moni haluaisi olla isä, mutta toive ei ole toteutunut. Myös kaipaukselle, muistelulle ja toiveille on annettava tilansa ja aikansa.

Alexander Stubb
Presidenttiehdokas

Jaa sisältö: