16.03.2015
Kokoomuksen Naisten Liitto kampanjoi, että 100-vuotias Suomi olisi maailman paras maa naisille. Kansainvälinen lehdistö kertoo, että Suomi on saavuttanut ykkössijan OECD:n lasikattovertailussa. Onko suomalaisnaisten tasa-arvohaasteet siis lopullisesti selätetty? Väitän, että eivät.
Naisten korkea koulutus ei vielä riittävästi näy heidän palkkapussissaan ja eläkkeissään. Naisten asemaa työmarkkinoilla rasittavat edelleen miehiä useammat perhesyistä tapahtuvat poissaolojaksot sekä osin niistä johtuva kitkaisempi urakehitys. Kokoomus haluaakin lisätä työajan joustoja sekä osa-aikatyön mahdollisuuksia. Vanhemmuuden kustannukset pitää saada jaettua entistä tasapuolisemmin, ja vanhempainvapaajärjestelmä tulee uudistaa tukemaan tasa-arvoista vanhemmuutta.
Ennen kaikkea tasa-arvoasioista on rohjettava puhua. Erilaiset tasa-arvosaavutukset eivät ole pokaaleja, jotka sopivat asetettavaksi takan reunalle ja sivuutettavaksi arjessa. Tasa-arvotyö on jatkuva prosessi meille kaikille paremman yhteiskunnan luomiseksi.
Miehillä on oma tärkeä roolinsa tasa-arvon edistämisessä. Viikko sitten juhlittu Naistenpäivä muistuttaa kuitenkin toivottavasti jokaiselle naiselle, että valinta on myös hänen itsensä: Ponnistellako uralla, vai jäädäkö kokonaan kotiin? Ja ollako itselle ja toiselle naiselle armoton kriitikko ja susi, vai hyvä ystävä ja tuki?
http://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2015/03/daily-chart-1
Terveisin,
Anne-Mari Virolainen
Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja
puh. 050 5121 941, annemarivirolainen.fi
Kirjoittaja on Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Varsinais-Suomesta.