15.10.2017

Arvoisat Kokoomusnaiset, toivon tukeanne jatkokaudelle Kokoomusnaisten puheenjohtajana.

Kokoomusnaisten toiminta tehdään yhdessä. Kiitos aktiivisesta toiminnastanne! Paikallinen toiminta on Kokoomuksen Naisten Liiton sielu ja sydän! On ollut ilo kiertää maata Kokoomusnaisten tapahtumissa ja tavata tekeviä ja osaavia naisiamme.

Myös liittohallituksemme on tehnyt ahkerasti työtä yhdessä. Tälle kaudelle olimme asettaneet kaksi tavoitetta, jotka olemme jo onnistuneet yhdessä toteuttamaan erinomaisesti: Ensinnä jäsenkehityksemme kääntäminen kasvuun. Toiseksi ohjelmatyön vahvistaminen sekä tavoitteidemme toteuttaminen ja vaikuttaminen suomalaisessa yhteiskunnassa. Asiasisällöt on tuotu etusijalle Kokoomusnaisten toiminnassa.

Olemme saavuttaneet merkittävän positiivisen käänteen, jota lähdimme rohkeasti tavoittelemaan. Aloitustilanteestamme ei haastetta puuttunut. Aloittaessani puheenjohtajana Kokoomuksen Naisten Liitto oli isojen taloudellisten haasteiden edessä.  Emme kuitenkaan lannistuneet tästä vaan laitoimme toimeksi.  Isot säästötoimet kirittivät meitä tekemään asioita uudella tavalla. Liiton talous on nyt kunnossa ja tasapainotettu. Olemme saavuttaneet tuloksia, jotka puhuvat puolestaan.

Kokoomusnaisiin liittyy enemmän uusia jäseniä kuin vuosiin. Liiton toiminnassa on nyt vetovoimaa ja esimerkiksi Tulevaisuuskoulutukseemme oli ennätysmäärä hakijoita. Naiset huipulle -seminaarissamme loppuivat tuolit kesken, ja osallistujia oli paikalla ympäri Suomen. Myös toivottu mentorointiohjelma pyöräytettiin käyntiin yhteistyössä puolueen kanssa.

Poliittiset tavoitteemme ovat edenneet eduskunnassa viimeisen vuoden aikana vauhdilla ahkeran vaikuttamisen ja hyvän yhteistyön tuloksena. Puoluekokousaloitteemme johdosta valmistelimme johdollani Kokoomukselle Perheet ja työelämä -asiakirjan, jonka tavoitteet ovat sitkeällä työllämme ottaneet todella tuulta alleen. Puolueen puheenjohtaja Petteri Orpon aloitteesta olen myös kansanedustajana päässyt osallistumaan Kokoomuksen ministeriryhmän kokouksiin.

Maailma ei tule valmiiksi vaan vaikuttamistyö jatkuu. Perheasioiden ja työelämän mahdollisuuksien tasa-arvon lisäksi painotamme syksyn aikana valtakunnan politiikassa erityisesti:

– taloutta ja työllisyyden parantamista,

– sivistystä ja koulutusta sekä

– arjen turvallisuutta.

Omalla toiminnallamme tuomme esiin, että naiset eivät keskity vain joihinkin ”naisten sektoreiksi” miellettyihin politiikan aloihin vaan olemme vahvoja aivan kaikilla aloilla. Myös taloudessa ja turvallisuudessa tai vaikkapa liikennepolitiikassa. Se ei tietenkään vähennä yhtään esimerkiksi soten merkitystä.

Pidän tärkeänä kentän kuuntelemista ja yhdessä tekemistä. Kokoomusnaiset tarjoaa vaikuttamisen mahdollisuuksia. Jokainen jäsenemme pääsee parhaillaan osallistumaan liiton uuden tavoiteohjelman valmisteluun. Tavoiteohjelma tehdään yhdessä Kokoomusnaisten rautaisten osaajien taitoja hyödyntäen. Nyt on juuri oikea aika osallistua ja vaikuttaa siihen, mitä Kokoomuksen Naisten Liitto tavoittelee seuraavat kaksi vuotta.

Kokoomusnaiset myös kannustaa naisia etenemään työuralla ja politiikassa sekä tukee naisia pyrkimään johtopaikoille. Siksi järjestimme jokaiselle tarkoitetun Naiset Huipulle -johtajuusseminaarin. Tapahtuma oli menestys ja seuraavaksi tuomme saman konseptin eri piireihin.

Kokoomusnaisten toiminnassa on nyt hyvä vire päällä ja kaikki mittarit näyttävät toimintamme olevan nosteessa. Kokoomusnaisten huippujoukkue on vertaansa vailla oleva toistensa kannustaja, tukija ja kouluttaja.

Eihän liitto vielä ole kahdessa vuodessa valmiiksi tullut, mutta uudistyö on hyvässä vauhdissa. Huimasti olemme kuitenkin menneet eteenpäin ja suuntamme on oikea ja vahvasti nousujohteinen! Tästä on hyvä ja innostavaa jatkaa yhdessä, ja siksi toivon tuellanne saavani jatkaa työtäni puheenjohtajana.

Ensi vuonna on painotettava myös järjestökoneemme virittämistä, koska tulossa on monet valtakunnalliset vaalit. Pidän tärkeänä, että puheenjohtajalla on kokemusta vaalityöstä ja ymmärrys siitä, mitä vaaleissa menestyminen vaatii ja miten saamme yhä enemmän osaavia naisia autettua pääsemään vaaleissa läpi. Ensi vuonna kehittämisemme painopisteenä on myös viestintä, jotta kasvatamme liiton näkyvyyttä entisestään. Keväällä aloitettu aktiivisten paikallistoimijoiden kokoaminen yhteisille neuvottelupäiville verkostoitumaan ja vaihtamaan kokemuksia vakiinnutetaan osaksi liiton toimintaa, koska verkostoissa ja yhdessä tekemisessä on voimamme.

Päätavoitteenamme on tietenkin edelleen vahva ja asiantunteva vaikuttaminen eduskunnassa, kunnanvaltuustoissa ja muilla päätöksenteon areenoilla. On eduksi, että Kokoomusnaisten puheenjohtaja on kansanedustaja, koska se esimerkiksi parantaa vaikuttamismahdollisuuksiamme eduskunnassa.

Kokoomusnaisten pitää olla Suomen vaikuttavin ja uskottavin puoluepoliittinen naisjärjestö. Yhdessä teemme Kokoomusnaisista vieläkin vahvemman. Toivon tukeanne jatkokaudelle. Pidetään yhteyttä!

 
Syksyisin terveisin,

Sofia Vikman
Kokoomusnaisten puheenjohtaja
kansanedustaja

040 568 3777
sofia.vikman@eduskunta.fi

Twitter: https://twitter.com/SofiaVikman
Facebook: https://www.facebook.com/vikman.sofia

Jaa sisältö: