20.10.2015

ansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan jäsen ja Kokoomusnaisten varapuheenjohtaja Sofia Vikman kiinnitti huomiota siihen, että eduskuntakeskustelun perusteella puolueet ja eduskuntaryhmät näyttävät yhä valitsevan ulkopolitiikan johtaviksi asiantuntijoikseen vain miehiä. Tämä kävi ilmi, kun eduskunta kävi tiistaina ajankohtaiskeskustelun ulkopolitiikasta.

Puolueiden valintojen vuoksi ensimmäinen nainen sai puheenvuoron vasta, kun etukäteen ilmoitetusta kolmen tunnin keskusteluajasta oli kulunut lähes puolet.

”Alussa puhuneiden asianomaisten ministerien ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan lisäksi kaikki puolueiden ryhmäpuhujat olivat miehiä. Ensimmäinen nainen pääsi ääneen vasta, kun keskustelua oli käyty jo lähes puolitoista tuntia. On todella aiheellista kysyä, onko tämä puolueiden itsensä rakentama ulkopolitiikan keskustelijoiden asetelma nykypäivää saati itse asian kannalta Suomelle eduksi,” Vikman sanoi eduskunnassa.

Vikman korostaa, että kyseessä olivat puolueiden asemiinsa määrittämät puhujat, ei puhemiehen valinnat puhujiksi.

”Kaikkien puolueiden on katsottava peiliin. On huolehdittava siitä, että mikään politiikan sektori ei ole naisille vieras – ei myöskään ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Asiantuntemus ratkaisee ja osaavia naisia löytyy kaikista puolueista,” Vikman muistuttaa.

Lisätiedot: 

Sofia Vikman, 040 568 3777

Jaa sisältö: