22.06.2023

Hallitusohjelma 2023-2027 linjaa laajasti yhteiskunnassamme keskustelussa viime vuosina olleita sukupuolten tasa-arvon teemoja ja toimia. Samalla sitoudutaan hallituksen tasa-arvo-ohjelman laatimiseen.

Kokoomuksen Naisten Liitto pitää tärkeänä kunnianhimoisen hallituksen tasa-arvo-ohjelman valmistelua. Erityisesti haluamme kiinnittää huomiota ja tehdä konkreettisista toimia naisiin kohdistuvan väkivallan estämiseksi Euroopan neuvoston Istanbulin sopimuksen mukaisesti. Hallitusohjelmassa linjataan sovittelun kieltäminen pääsääntöisesti lähisuhdeväkivaltatapauksissa. Sovittelua ei tule jatkossa käyttää kuin hyvin poikkeuksellisissa tilanteissa. Myös tärkeät kunniaan liittyvän väkivallan, pakkoavioliittojen ja sukuelinten silpomisen estäminen on linjattu hallitusohjelmaan. Samoin näemme keskeisenä kiinnittää jatkuvaa huomiota seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien laajamittaiseen toteutumiseen. Tuemme vahvasti myös toimintaohjelman laatimista vammaisten ja maahanmuuttajanaisten mahdollisuuksien lisäämiseksi työelämään osallistumiseksi.

”Kokoomusnaiset pitää merkittävänä, että sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen toimii tulevan neljän vuoden ajan tasa-arvosta vastaavana ministerinä. Tasa-arvosta vastaava ministeri voi tarkastella ja tehdä vaikuttavia toimia sukupuolten tasa-arvon ja naisten oikeuksien edistämiseksi horisontaalisesti koko yhteiskunnassa. Kokoomuksen Naisten Liitto tukee tasa-arvosta vastaavan ministeri Sanni Grahn-Laasosen työtä koko valtakunnallisen liiton, sen 12 piirin, kaikkien yhdistysten ja koko aktiivisen jäsenistön voimalla ja vankkumattomalla työllä”, korostaa Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Pihla Keto-Huovinen.

Kokoomuksen Naisten Liitto ry
Liittohallituksen kokouksessa 21.6.2023

Jaa sisältö: