01.04.2014

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Lenita Toivakan mukaan suomalainen hyvinvointiyhteiskunta kaipaa keskustelua työn merkityksestä.

”Olemme lisänneet palveluita, etuisuuksia ja tulonsiirtoja. Samalla olemme salakavalasti ajautuneet tilanteeseen, jossa hyvinvointimenojen rahoituksesta on tullut niin suuri taakka, että  monet keskituloiset suomalaiset kokevat, etteivät tule toimeen tekemällään työllä. Paradoksaalisesti tavallisten työssäkäyvien lapsiperheiden tai yksineläjien toimeentulo on riippuvainen yhteiskunnan maksamista etuisuuksista ja tuista”, Toivakka sanoo.

Toivakan mukaan tämä kehitys ei voi jatkua. Työnteko on käännettävä jälleen suomalaisen hyvinvoinnin keskiöön.

”Suurin osa suomalaisista ymmärtää, että ikääntyvä Suomi ja vähentyvät veronmaksajat tarkoittavat, että jostakin hyvästä, mitä meillä tässä ja nyt on, on pystyttävä luopumaan – ja tehtävä lisää työtä.”

”Verotuksen kiristämisen tie on kerta kaikkiaan kuljettu loppuun. Jatkuvien veronkorotusten 50/50 -sopeutuslinjalla pysyminen on pahinta myrkkyä keskituloisille”, Toivakka kiteyttää.

”Tuoko ihmisille tulevaisuudenuskoa se, että etuudet nousevat tasaisesti indeksien myötä 40 senttiä vuodessa, vai syntyykö toivo siitä, että omalla työllä ja ahkeruudella voi tulla toimeen ja rakentaa tulevaisuutta? Vain toista tietä kulkemalla suomalainen hyvinvointimalli voi menestyä,”, Toivakka kiteyttää.

Lisätietoja:
Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Lenita Toivakka, puh. 050 512 2928

Jaa sisältö: