25.04.2017

Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Vikman iloitsee hallituksen päätöksestä alentaa varhaiskasvatusmaksuja Kokoomuksen alkuvuodesta julkaiseman Perheet ja työelämä -asiakirjan mukaisesti. Hallituksen puoliväliriihen päätöksen myötä varhaiskasvatusmaksuja alennetaan pieni- ja keskituloisilta.

”Pienituloisten varhaiskasvatusmaksujen alentaminen purkaa työn tekemisen kannustinloukkuja, jotka ovat patistaneet erityisesti äitejä jäämään kotiin. Lisäksi yhä useampi lapsi pääsee osallitumaan pedagogiseen varhaiskasvatukseen, joka on tärkeä osa koulutusketjuamme”, sanoo Vikman.

Vikman iloitsee myös ensi- ja turvakodeille myönnettävästä lisärahoituksesta, minkä Kokoomus niin ikään asetti tavoitteekseen helmikuussa julkaistussa Perheet ja työelämä -asiakirjassa. 

”Kokoomusnaiset on pitkäjänteisesti vaatinut toimia lähisuhdeväkivallan ehkäisemiseksi ja torjumiseksi. Suomi on saanut huomautuksia kansainvälisiltä tahoilta siitä, ettei meillä ole ollut tarjolla riittävästi turvakotipaikkoja väkivaltaa kokeneille naisille. Toista tuhatta ihmistä käännytettiin viime vuonna turvakotien ovilta. Jokaisen tarvitsevan on saatava apua. Nyt turvakotipalveluja päästään kehittämään ja paikkojen määrää nostamaan”, kiittää Vikman.

Valitettavana Vikman pitää sitä, että pääministeripuolue Keskustalla ei ollut selkärankaa puolustaa Suomen naisille ja perheille tärkeää perhevapaauudistusta.

”Oli tiedossa, että Perussuomalaisten ajattelu naisen asemasta on menneestä maailmasta, mutta Keskustalta toivoin enemmän. Valinnanvapautta ja joustavuutta perheiden arkeen tuova ja työllisyyttä parantava perhevapaauusitus jäi nyt seuraavan hallituksen toteutettavaksi. Kokoomus on jo Perheet ja työelämä –asiakirjassaan esittänyt hyvän perhevapaamallin, joka parantaa naisten asemaa ja tuo perheiden kaipaamaa joustavuutta työssäkäyntiin ja arjen järjestämiseen”, päättää Vikman.

Lisätietoja:Sofia Vikman0405683777sofia.vikman@eduskunta.fi

Jaa sisältö: