15.03.2019

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Anne-Mari Virolainen peräänkuuluttaa kannustavuutta suomalaiseen sosiaaliturvaan ja tehoa työllisyyskokeiluihin.

Virolaisen mukaan monet tutkimustulokset osoittavat kannustavuuden olevan aivan keskeinen työllistymisen onnistumisen elementti. ”Kokoomus uskoo suomalaiseen työhön. Haluamme, että kaikki suomalaiset saavat mahdollisuuden, mutta myös oikeat kannustimet astua työelämään”, Virolainen painottaa.

Esimerkiksi VATT:n juuri ilmestyneessä tutkimuksessa on selvitetty, että sinänsä erittäin perusteltujen sosiaaliturvaan tehtyjen parannusten seurauksena työttömien määrä on kasvanut kuudella tuhannella.

”Selvitys kertoo karua kieltään suomalaisen sosiaaliturvan ja palkkatyöhön kannustamisen vaikeasta yhteensovittamisesta”, Virolainen harmittelee. Virolaisen mukaan sosiaaliturvassa pitäisi pyrkiä kannustinloukkujen purkamiseen.

”Työnteon tulisi olla ihmiselle aina taloudellisesti kannattavampaa kuin työttömyys, sillä työ on parasta sosiaaliturvaa.  Yhteiskunnan turvaverkkojen pitää toimia heitä varten, jotka eivät syystä tai toisesta voi tehdä työtä”, Virolainen muistuttaa.

Virolaisen mukaan on paradoksaalista, että sosiaaliturvaa parantamalla itse asiassa helposti lisäämme vähäosaisuutta. ”Työ on ihmiselle paljon muutakin kuin palkkatuloa – se on myös työkavereiden muodostama yhteisö, linkki yhteiskuntaan. Myös syrjäytymisen vastaisessa taistelussa työ on paras lääke”, Virolainen painottaa.

Lisätietoja:

Anne-Mari Virolainen
050 5121 941

Jaa sisältö: