31.03.2017

Lukukausimaksuja ei tule – ja hyvä niin!  Demarien tänään aloittama pelottelukampanja on harhainen. Maksuton koulutus on suomalaisen yhteiskunnan peruskivi, joka takaa mahdollisuuksien tasa-arvon ja oikeuden sivistykseen. 

Lukukausimaksut ovat hallituksen ohjelman vastaisia. Kokoomus ei kannata lukukausimaksuja suomalaisille opiskelijoille, eikä tämä hallitus tule niitä edistämään. 

Kotitausta tai vanhempien varallisuus ei saa määritellä kenenkään opiskelumahdollisuuksia. Pienelle maalle on tärkeää, että jokaisella suomalaisella on tasavertaiset mahdollisuudet kouluttautua niin pitkälle kuin oma ahkeruus ja kyvyt riittävät. 

Keskustelussa ei saa sekoittaa EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta perittäviä maksuja ja kotimaisten opiskelijoiden koulutuksen maksuttomuutta. Koulutusvienti laajentaa yliopistojen rahoituspohjaa ja osaamista suomalaisten nuorten hyväksi. Koulutusviennistä hyötyvät kaikki. Tässä on kuitenkin selkeä rajanveto: suomalaisille opiskelijoille ei tule lukukausimaksuja. 

Sofia Vikman
Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja

Jaa sisältö: