23.03.2018

Kansanedustaja, kokoomusnaisten puheenjohtaja Sofia Vikmanin mukaan naisten ja miesten eri lähtöviivat ovat työelämän räikein epäkohta. Vikman nostaa työelämän mahdollisuuksien tasa-arvon toteuttamisen kaikkein tärkeimmäksi työelämäkysymykseksi.

”Jokaisella on sukupuolesta riippumatta oltava yksilön osaamiseen ja ahkeruuteen perustuvat mahdollisuudet menestyä työelämässä ja saada työnsä mukaista palkkaa. Tämä ei vielä toteudu”, Vikman sanoo.

Kokoomusnaiset vaatii tekoja, jotta miehet ja naiset ovat samalla lähtöviivalla työelämässä menestymiseen. Vikmanin mukaan on välttämätöntä muuttaa yhteiskunnan rakenteita, jotka laittavat tällä hetkellä naiset takamatkalle.

”Perhevapaauudistus, vanhemmuudesta työnantajalle aiheutuvien kustannusten tasaaminen ja äitiriskin poistaminen sekä perheen ja työn yhdistämisen helpottaminen ovat avaimia työelämän mahdollisuuksien tasa-arvon toteuttamiseen. Myös asennemuutosta tarvitaan murtamaan suomalaisen työelämän vahva jako naisvaltaisiin ja miesvaltaisiin aloihin”, sanoo Vikman.

Kokoomus järjestää työelämän tulevaisuutta visioivan risteilyn tänä viikonloppuna. Vikman pitää huolestuttavana, että tasa-arvokysymykset puuttuvat kokonaan puolueen työelämäviikonlopun pohdintojen ohjelmasta ja ensimmäisenä päivänä lavalla nähdään pelkästään miehiä. 

”Mahdollisuuksien tasa-arvo ei vielä toteudu työelämässä. Naiset ovat miehiä koulutetumpia. Silti juuri naisten työuria leimaa osa-aikaisuus, määräaikaisuus ja matalapalkkaisuus. Äidin työnantaja maksaa isän työnantajaa enemmän vanhemmuuden kustannuksia ja naiset kantavat pääosan hoivavastuusta. Tämä kaikki näkyy naisten työllistymisessä, etenemisessä johtopaikoille sekä palkoissa ja eläkkeissä”, Vikman listaa.

Vikmanin muistuttaa, että mahdollisuuksien tasa-arvo kuuluu Kokoomuksen työelämälinjausten ja arvojen ytimeen.

”Kokoomuksen pitää olla suomalaisen työelämään johtava uudistaja. Juhlapuheet mahdollisuuksien tasa-arvosta eivät riitä. Tarvitaan tekoja. Kysymyksessä ei ole vain puolta väestöä koskeva tasa-arvokysymys, vaan on myös kansantaloutemme etu saada osaavien naistemme kyvyt täysimääräisesti käyttöön”, Vikman päättää.  

Lisätiedot:

Sofia Vikman
040 568 3777

Jaa sisältö: