08.03.2019

TIEDOTE

Kokoomusnaiset: Naistenpäivästä liputuspäivä

Kokoomusnaiset tekisi Kansainvälisestä naistenpäivästä liputuspäivän Suomessa, jotta päivän merkitys kasvaisi. Kokoomusnaisten mukaan liputuspäivällä olisi kaksi tarkoitusta. Liputuspäivä juhlistaisi sitä, että Suomi on ollut edelläkävijä naistenoikeuksien toteuttamisessa, ja muistuttaisi meitä siitä, että meillä on vielä paljon tehtävää naisten oikeuksien ja tasa-arvon edistämiseksi niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti.

”Liputuspäivä juhlistaisi sitä, että Suomessa on ollut edelläkävijyyttä ja inspiroivia esikuvia naisten oikeuksien edistämisessä ja muistuttaisi meitä tekemään jatkossakin määrätietoisesti töitä naisten oikeuksien ja mahdollisuuksien tasa-arvon puolesta. Naistenpäivä ei ole vain kukkia ja suklaata vaan meidän on ratkaisukeskeisesti nostettava esiin tasa-arvon tiellä olevat esteet ja poistettava ne”, Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Vikman linjaa.

Vikmanin mukaan Suomessa tarvitaan tekoja, jotta naisten tasa-arvoiset mahdollisuudet työelämässä toteutuvat. Hän pitää hyvänä askeleena 1.4. voimaan tulevaa äitien työnantajalle maksettavaa kertakorvausta, joka korvaa työnantajalle vanhemmuudesta aiheutuvia kustannuksia. Vikman kuitenkin muistuttaa, että esteitä naisten ura- ja palkkakehityksen tieltä on yhä raivattava määrätietoisesti, jotta nuori nainen ei ole miestä suurempi riski palkata.

”Yhteiskunnan ei tule ylläpitää sellaisia tukijärjestelmiä ja rakenteita, jotka keinotekoisesti pitävät naisia miehiä heikommassa asemassa työmarkkinoilla. Perhevapaajärjestelmä kaipaa pikaista uudistamista, ja Kokoomus on esittänyt tähän hyvän mallin, joka lisää joustavuutta ja perheiden valinnanvapautta sekä parantaa naisten työmarkkina-asemaa”, Vikman sanoo.

Vikman muistuttaa, että Suomi on ollut kansainvälisesti naisten oikeuksien edelläkävijä ja suomalaiset ovat tehneet töitä myös globaalisti asian puolesta. Vikman mainitsee edelläkävijän esimerkkinä Helvi Sipilän (1915–2009), ensimmäisen naispuolisen YK:n apulaispääsihteerin. Sipilä oli myös ensimmäinen naispresidenttiehdokas Suomessa.

”Liputuspäivä muistuttaisi meitä kaikkia jatkamaan työtä innoittavien esimerkkien tiellä työelämän mahdollisuuksien tasa-arvon puolesta. Tehtävää meillä riittää yhä”, Vikman päättää.

Lisätiedot:
Sofia Vikman
040 568 3777
kansanedustaja
Kokoomusnaisten puheenjohtaja

Jaa sisältö: