21.08.2020

Kokoomuksen Naisten Liitto on päättänyt tukea kansanedustajien Anna-Kaisa Ikonen, Elina Lepomäki ja Mari-Leena Talvitie valintaa Kokoomuksen varapuheenjohtajiksi. Liittohallitus teki päätöksen tuesta kokouksessaan tiistaina 18.8. Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi Kokoomusnaiset ovat jo aikaisemmin päättäneet tukea Helsingin Kokoomuksen naisten ehdokasta Pia Pakarista. Valinnat puolueen varapuheenjohtajista ja puoluevaltuuston puheenjohtajasta tehdään Porin puoluekokouksessa 4-6.9.2020.

”Syyskuun puoluekokouksessa tehtävillä päätöksillä on kauaskantoiset vaikutukset kokoomuksen ja koko Suomen tulevaisuuteen. Kokoomusnaisten tavoitteena on tasa-arvoinen, kannustava ja välittävä yhteiskunta, jossa jokaisella on mahdollisuus onnistua ja toteuttaa itseään. Kaikki naisehdokkaamme ovat erinomaisia ja toteuttavat omilla pyrkimyksillään tätä tavoitetta”, kehuu kokoomusnaisten puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén.

Kansanedustaja ja työelämäprofessori Anna-Kaisa Ikonen on sote-, sivistys- ja kuntapolitiikan osaaja, jolla on laaja johtamiskokemus niin suuren kaupungin johtajana, kuin kahdessa maan hallituksessa valtiosihteerinä. Ikonen haluaa rakentaa kokoomuksesta puoluetta, jonka tekemä politiikka puhuttelisivat yhä kasvavaa joukkoa ihmisiä eri ikäluokasta ja taustoista.

”Kokoomus on yhtä kuin jäsenemme ympäri Suomen. Anna-Kaisalla on vahva ymmärrys päätöksenteon vaikutuksista niin paikallisella, alueellisella kuin valtakunnan tasolla. Hänen aikaisempi työskentelynsä vaativissa johtotehtävissä on rakentanut luottamusta ja uskottavuutta edetä keskeisempään rooliin myös puolueessa”, Sirén sanoo.

Elina Lepomäki kansanedustaja, kahden lapsen äiti ja innokas sienestäjä. Lepomäki haluaa tehdä Suomesta mahdollisuuksien maan, jossa jokainen taustaan katsomatta kykenee toteuttamaan omia unelmiaan.

”Maailma tarvitsee rohkeita visionaareja. Puolueen puheenjohtajistossa Elina vahvistaisi niitä osa-alueita, joissa Kokoomuksen odotetaankin olevan vahva: talouden lisäksi hänen vahvuuksiaan on muun muassa kansainvälisyys sekä ymmärrys maailman ihmisoikeustilanteesta. Kokoomus tarvitsee Elinan kaltaisia ajattelijoita, joilla on kykyä nähdä aitoja tulevaisuuden vaihtoehtoja ja etsiä tapoja toteuttaa niitä”, Sirén sanoo.

Mari-Leena Talvitie on toisen kauden kansanedustaja. Ympäristötekniikan diplomi-insinööriksi valmistuneelle Talvitielle tärkeitä asioita ovat hyvä ja sujuva arki sekä ympäristöön, osaamiseen ja yrittäjyyteen liittyvät asiat.

”Puoluetoimintaa kehitetään yhteistyöllä ja yrittäjämäisellä asenteella. Mari-Leena on tiimipelaaja, joka laittaa itsensä likoon ja jaattelee aina ensisijaisesti yhteistä etua. Päättäjänä Mari-Leena perehtyy asioihin huolellisesti ja edistää kestäviä ratkaisuja tietoon pohjautuen. Sellaista päätöksentekoa arvostetaan. Nykyisenä varapuheenjohtajana Mari-Leenan valinta puolueen puheenjohtajistoon edustaisi myös jatkuvuutta”, Sirén sanoo.

Pia Pakarinen toimii Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarina. Pakarinen korostaa puoluevaltuuston puheenjohtajakampanjassaan sivistyksen ja yrittäjyyden merkitystä. Kokoomuksen johtoon Pakarinen haluaa viedä kuuntelevan ja osallistavan työtavan.

”Yhteistyö vaatii aina sitä, että jokainen kokee tulleensa aidosti kuulluksi. Pialla on kykyä ja halua edistää osallistavaa työskentelytapaa kokoomuksen sisällä. Se on ensiarvoisen tärkeää, jotta vaikeammatkin päätökset saadaan tehtyä kaikkia näkökulmia kunnioittaen” kehuu Sirén Pakarisen yhteistyötaitoja.

Jaa sisältö: