04.11.2020

Kannanotto 22.10.2020

Kokoomuksen Naisten Liitto, liittohallitus

Kokoomusnaiset vaativat pikaisia toimia kotitalousvähennyksen euromäärän kasvattamiseksi ja käyttömahdollisuuksien laajentamiseksi

Kokoomusnaisten liittohallitus esittää, että kotitalousvähennyksen euromäärää nostetaan ja sen käyttömahdollisuuksia laajennetaan. Kokoomusnaisten mielestä asian eteen on toimittava heti.

Hallitus on asettanut tavoitteikseen työllisyyden nostamisen ja harmaan talouden torjumisen. Hallitus kuitenkin päätti viime syksynä heikentää kotitalousvähennystä. Tämä on vastoin hallituksen päämääriä. Kotitalousvähennyksen leikkauspäätös vähentää esimerkiksi remontti- ja kotipalveluiden kysyntää ja täten vähentää palvelualojen työllisyyttä sekä lisää harmaan talouden riskiä.

Vähennys on tärkeä tuki esimerkiksi lapsiperheille helpottamaan kiireistä arkea. Kotitalousvähennys on myös erittäin tärkeä tuki ikääntyville, sillä sen avulla pystytään hankkimaan kotiin erilaisia arkea helpottavia palveluita. Vähennystä käyttävät tilastojen mukaan yleisimmin tavalliset keskituloiset kotitaloudet. Kotitalousvähennyksen euromäärän kasvattaminen ja käyttömahdollisuuksien laajentaminen helpottaisi monen yrityksen tilannetta.

Suomessa on n. 290 000 yritystä. Naisten osuus yrittäjistä on noin 84 000, eli kolmannes kaikista yrittäjistä. Naisten yritysten määrä on kasvanut 2000-luvulla. Kotitalousvähennysjärjestelmä on ollut yksi tärkeä kasvusysäyksen antaja ja nyt kotitalousvähennyksen heikentäminen näkyykin erityisesti naisvaltaisilla aloilla toimivissa yrityksissä.

Kokoomus on esittänyt kotitalousvähennyksen euromäärän kasvattamista ja käyttömahdollisuuksien laajentamista. Kokoomusnaiset on vahvasti näiden esitysten kannalla. Kotitalousvähennys on tällä hetkellä 2250 euroa. Kokoomuksen ehdotuksen mukaisesti me Kokoomusnaiset vaadimme, että kotitalousvähennyksen euromäärää nostetaan 5000 euroon ja kotitalousvähennyksen käyttömahdollisuuksia laajennetaan.

Jaa sisältö: