13.01.2016

Kansanedustaja ja Kokoomusnaisten puheenjohtaja Sofia Vikman sanoo, että kenenkään ei pidä sietää väkivallantekoja, ahdistelua tai niiden yrityksiä.

”Kaikki tapaukset ovat tuomittavia ja niille on oltava nollatoleranssi. Tapaukset on ilmoitettava poliisille, oli tekijä sitten kantasuomalainen tai ulkomaalainen, Vikman sanoo.

Poliisin mukaan aggressiivinen ahdistelu on lisääntynyt Suomessa. Vikmanin mukaan poliisin lausuntoihin ja kansalaisten kasvaneeseen huoleen turvallisuudesta on syytä suhtautua vakavuudella. Vikmanin mielestä ratkaisu ei kuitenkaan ole se, että naiset muuttavat omaa käyttäytymistään.

”Jos naiset joutuvat pelkäämään ja esimerkiksi muuttamaan omia lenkkipolkujaan, silloin julkinen valta olisi epäonnistunut tehtävässään huolehtia sisäisestä turvallisuudesta. Niin emme saa antaa tapahtua, sanoo Vikman.

Kölnin pormestari Henriette Reker arvioi viime viikolla, että nuorten naisten käyttäytymissäännöt voivat vähentää ahdistelua. Kölnissä suuri miesjoukko ahdisteli naisia uudenvuodenyönä. Vikmanin mielestä Rekerin kohde oli väärä.

”Nyt ei pidä opettaa naisia ja tyttöjä muuttamaan käyttäytymistään vaan nollatoleranssi ja jokaisen ihmisen fyysinen koskemattomuus on tehtävä selväksi. Ahdistelu on aina yksiselitteisesti väärin ja ahdistelijan vastuulla eikä se ole uhrin vika, muistuttaa Vikman.

Vikmanin mukaan poliitikkojen tehtävä on varmistaa, että viranomaisilla on riittävät resurssit ja lainsäädäntö tukenaan tapausten ratkomiseen ja ennaltaehkäisyyn.

”Naisiin kohdistuvan ahdistelun lisääntymistä ei voida hyväksyä saati selittää sillä, että sitä on ollut aiemminkin.

Lisätiedot:
Sofia Vikman
GSM 040 568 3777

Jaa sisältö: