14.08.2013

Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Lenita Toivakka kannustaa suomalaisia naisia hakeutumaan rohkeammin yritysten johtotehtäviin. Tuoreen tutkimuksen mukaan Suomi sijoittuu kansainvälisessä vertailussa vasta sijalle 27, kun tarkastellaan naisten osuutta yritysten ylimmissä johtotehtävissä. Toivakka muistuttaa kuitenkin, että yksin naisten vastuulle vääristymää ei voida sysätä.

”Vanhemmuuden kustannusten ja perhevapaiden jakaminen tasaisemmin molempien vanhempien kesken on keskeisessä asemassa naisten työuralla etenemisenkin näkökulmasta. Pätevyyden puutteesta suomalaisia naisia ei todellakaan voi syyttää, kun tarkastellaan naisten korkeaa koulutustasoa,” Toivakka sanoo.

Toivakka on erityisen huolissaan siitä, että naisten määrä johtotehtävissä on laskenut edellisestä vuodesta kolmella prosenttiyksiköllä, kun kehityksen tulisi olla täysin päinvastainen. Toivakka muistuttaa, että erityisesti nuorilla naisilla on usein vaikeuksia työuran alussa löytää pysyvää työpaikkaa, jolloin myös sujuva urakehitys myöhemmin vaikeutuu.

”Koulutamme kalliilla pätkätyökierteeseen ja katkonaiseen työuraan naisia, joilla on osaamista ja potentiaalia huipulle asti. Se, jos mikä, on hölmöläisen hommaa,” Toivakka sanoo.

Naisten sijoittumisesta kansainvälisessä vertailussa uutisoi Yle 14.8.2013.

Lisätietoja

Lenita Toivakka,
puheenjohtaja
050-5122928

Jaa sisältö: