12.11.2015

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka vierailee Wienissä, Itävallassa ja pitää 13. marraskuuta järjestettävässä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) turvallisuuspäivässä pääpuheenvuoron. Etyjin pääsihteerin Lamberto Zannierinjohdolla järjestettävä turvallisuuskokous kunnioittaa tänä vuonna 15 vuotta täyttänyttä YK:n turvallisuusneuvoston 1325-päätöslauselmaa (naiset, rauha ja turvallisuus). Naisten oikeudet ja tasa-arvokysymykset ovat Suomelle keskeinen prioriteetti.

Ministeri Toivakan mukaan naiset on saatava entistä aktiivisemmin mukaan rauhanvälitykseen. ”Naisilla voi olla merkittävä rooli siinä, että rauhansopimus syntyy ja että se pysyy voimassa, mikä puolestaan johtaa pysyvämpiin tuloksiin”, hän toteaa.

Ministeri Toivakka tapaa vierailunsa aikana muun muassa Etyjin pääsihteerin Lamberto Zannierin, Georgetownin yliopiston 1325-instituutin johtajan suurlähettiläs Melanne Verveerin, Etyjin demokraattisten instituutioiden ja ihmisoikeuksien toimisto ODIHR:n johtaja Michael Linkin ja Etyjin Ukrainan monitorointimission päällikön Ertugrul Apakanin.

Jaa sisältö: