05.12.2016

Poliisi on hyvä kaveri. Suomalainen arvostaa ja luottaa polisiin.

Suomi on turvallinen maa ja sellaisena me haluamme sen pysyvänkin. Viime aikoina suomalaiset ovat olleet huolestuneita poliisin määrärahojen vähentymisestä. Lapissa on pitkiä huikosia, joissa poliisia ei näy mailla eikä halmeilla. Turvattomuus on lisääntynyt.

Poliisia tarvitaan kentällä, ei kortistossa. Hallitus päätti 18.11. sisäministeri Paula Risikon esityksestä lisätä ensi vuoden talousarvioesitykseen 10 miljoonan euroa poliisille. Rahoituksesta 8,5 miljoonaa kohdistuu poliisille ja 1,5 miljoonaa Suojelupoliisille. Tällä rahalla varmistetaan se, että 200 nyt määräaikaista poliisia voidaan pitää töissä myös ensi vuonna.

Kansalaiset luottavat poliisiin. Tuoreimman tutkimuksen mukaan 96 prosenttia suomalaisista luottaa poliisiin paljon tai melko paljon. Tämä on vahva osoitus poliisin työn ja toimintatapojen arvostuksesta ja oikeudesta.

Lappi on iso alue. Tarvitsemme poliisin näkyvyyttä joka puolelle Lappia. Tornion ja Haaparannan rajalla on perinteisesti tehty rajayhteistyötä poliisivoimissa. Sen tulee jatkua ja Tornion poliisilaitoksen tulee pysyä tärkeällä rajapaikallaan jatkossakin.

Poliisin pitää olla siellä missä ihmiset ovat. Siksi valtiovalta haluaa vahvistaa myös nettipoliisitoimintaa, rikollisten ääriliikkeiden ja yleensä rikosten ennaltaehkäisyä. On lisäksi tärkeää, että nuoret kokevat poliisin kaverikseen. Näin varmistamme jatkossakin nuorten hakeutumisen tähän tärkeään tehtävään.

Raija Lummi

Lapin Kokoomusnaisten puheenjohtaja 2017

Jaa sisältö: