17.06.2014

Arvoisa puheenjohtaja, hyvä puoluekokousväki, hyvät naiset ja miehet!

Kokoomuksen Naisten Liitto ry tervehtii ilolla Kokoomuksen koolla olevaa puoluekokousta. Edessä on jännittävä ja historiallinenkin kokous, mutta samalla myös haikea. Me kokoomuslaiset olemme kulkeneet Sinun johdollasi, Jyrki, vaalivoitosta toiseen, saaneet kansalta vastuuta ja kantaneet sitä ryhdikkäästi. Me Kokoomusnaiset kiitämme sinua erityisesti siitä, että kaiken kokoomuslaisen politiikan keskiössä on kuluneiden kymmenen vuoden aikana ollut ihminen. Taloudellisesti erittäin haastavina aikoina ja vaikeiden päätösten edessä politiikkaa on tehty ihmislähtöisesti, ihmisiä kuunnellen ja ymmärtäen. Vaikeitakin päätöksiä on helpompi hyväksyä, kun tiedetään, että nekin on tehty ihmistä ja Suomen hyvinvointia ajatellen. Lämmin kiitos sinulle Jyrki kaikkien meidän kokoomuslaisten puolesta. Sinun joukkueessasi on ollut hyvä pelata.

Nyt kuitenkin on aika päästää sinut, Jyrki kohti uusia haasteita. Tänään valitsemme Kokoomukselle uuden puheenjohtajan.  Meillä on kolme uskomattoman upeaa ja osaavaa ehdokasta Paula, Alex ja Janne. Olemme teistä suunnattoman ylpeitä!  Teillä kaikilla on erinomaiset, toki hieman erilaiset edellytykset toimia tämän hienon puolueemme puheenjohtajana Pääministeriksi olette jo valmiita kaikki!  Kokoomusnaisten puolesta toivon, että valittava puheenjohtaja jatkaa sillä hyvällä linjalla, jossa ihminen on poliittisten päätösten keskiössä.

Suurimmat haasteemme liittyvät kiistatta maamme talouteen, työllisyyteen ja kilpailukyvyn kasvattamiseen. Politiikassa sen tulee tarkoittaa kannustavuuden ja välittämisen tasapainoa. Työstä ja yrittämisestä on tehtävä nykyistä kannattavampaa, innovaatioiden ja uusien yritysten syntymistä on edistettävä sekä työuria pidennettävä. Osaamiseen perustuvassa yhteiskunnassamme koulutusta ja sivistystä on vaalittava, jotta voimme olla osaava kansa myös tulevaisuudessa.

Talouteen ja työuriin liittyen meidän kokoomusnaisten mielestä: Också pappa måste betala. Olemme halunneet puoluekokousaloitteissamme erityisesti nostaa keskusteluun vanhemmuuden kustannusten jakamisen sekä ensimmäisen työntekijän palkkaamisen helpottamisen.  Rakenteita, jotka estävät osaavan työväkemme työllistymistä ja yritysten työllistämistä, on purettava. Päteviä naisia on saatava lisää johtopaikoille, ja meidän tulee varmistaa, että mahdollisuuksien tasa-arvo todellisuudessa myös toteutuu.

Hyvä puoluekokousväki,

Toivottavasti kokoomus onnistuu tässä puoluekokouksessa puheenjohtajavalinnassa yhtä hyvin kuin kymmenen vuotta sitten .  Jim Rohnia lainaten toivon uudelta puheenjohtajalta: ” Johtajana sinun tulisi aina aloittaa sieltä, missä ihminen on, ennen kuin yrität johtaa häntä sinne, minne toivot hänen menevän.”

Jaa sisältö: