04.06.2021

Puolustusvoimain lippujuhlapäivä on itsenäisyyspäivän ohella toinen niistä kahdesta vuosittaisesta tilaisuudesta, kun maltillisesti isänmaallinenkin uskaltaa sanoa ääneen ”Olen ylpeä itsenäisestä kotimaastani, ja kiitollinen sen puolesta taistelleille”. 

Moderni turvallisuusympäristö on ulottuvuuksiltaan muuttunut sotiemme ajoista, mutta maanpuolustus kuuluu edelleen kaikille. Siviiliyhteiskunnan valmiuksia ja suorituskykyä rakentavat useat poliittisesti sitoutumattomat järjestöt, kuten Maanpuolustusnaisten liitto ja Naisten valmiusliitto. Näiden kouluttajaliittojen tarjontaan kannattaa tutustua, jos juhlan lisäksi haluaa arjen toiminnalla vahvistaa omaa osaamistaan ja toimintakykyään esimerkiksi vesi- tai sähkökatkon sattuessa. 

Suomen puolustaminen olisi kriisitilanteessa sekä ammattisotilaiden että reservin harteilla. Erityisesti reservin osaamisen kehittyminen linkittyy joustavaan kotirintamaan; perheen arjen on pyörittävä myös toisen aikuisen kertausharjoitusten aikana. Rauhan ajan teot ovat arkisia, mutta luovat perustan, jolle maamme uskottava puolustus rakentuu. 

Olkaamme kiitollisia meitä edeltäneille. Tehdään nyt oma osamme. Tarkistetaan, että kaapissa on kotivara, radioon on patterit sekä rakennetaan yhteiskuntarauhaa sanoin ja teoin. Uskottava puolustus ja joustava kansalaisyhteiskunta tukevat toisiaan. 

Rimma Ahonen
Kokoomusnaisten liittohallituksen jäsen
Reservin yliluutnantti

Jaa sisältö: