11.10.2015

Kansanedustaja ja Kokoomusnaisten varapuheenjohtaja Sofia Vikman haluaa suomalaisen koulutusosaamisen edistämään tyttöjen koulutusta kaikkialla maailmassa. Vikmanin mukaan suomalaiset opetusalan ammattilaiset on otettava nykyistä vahvemmin osaksi suomalaista kehitysyhteistyötä. Koulutusviennillä voidaan vahvistaa tyttöjen ja naisten asemaa, joka on hallituksen kehityspolitiikan painopiste.

Vikman muistuttaa, että suomalainen koulujärjestelmä ja opettajankoulutus ovat maailman huippuluokkaa. Osaamista on myös oppimateriaaleissa ja oppimisympäristöissä.

”Koulutuksen avulla vahvistetaan ihmisoikeuksia ja demokratiaa sekä naisten mahdollisuuksia päättää itse omasta elämästään ja ottaa osaa yhteiskunnan päätöksentekoon. Koulutusviennin ja suomalaisen osaamisen avulla voimme torjua köyhyyttä”, Vikman sanoo.

Vikman sanoo, että tyttöjen ja naisten koulutuksen on pitkään tiedetty olevan avain köyhyyden torjumisessa, hyvinvoinnin lisäämisessä ja väestönkasvun hillitsemisessä. Siitä huolimatta lähes kaksi kolmasosaa maailman lukutaidottomista on naisia. Vikman muistuttaa myös, että monesti tyttöjen aloitettukin koulutie päättyy lapsiavioliittoon tai seksuaaliseen väkivaltaan.

”Mitä koulutetumpia tytöt ovat, sitä myöhemmin he yleensä solmivat avioliiton ja sitä vähemmän hankkivat lapsia. Tyttöjen koulutus parantaa koko yhteisön hyvinvointia ja lopulta koko maailmaa”, Vikman sanoo.

Sunnuntaina 11.10.2015 vietetään YK:n kansainvälistä tyttöjen päivää.

Lisätietoja:

Sofia Vikman
kansanedustaja, Kokoomuksen Naisten Liiton varapuheenjohtaja
040-5683777

Jaa sisältö: