02.03.2016

Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Vikman iloitsee hallituksen sitoutumisesta vanhemmuuden kustannusten tasaamiseen. Vikman vaati viime viikonloppuna mediassa, että vanhemmuuden kustannukset on tasattava vaikka lakiteitse, mikäli ne eivät yhteiskuntasopimukseen sisälly. Nyt Vikmanin vaatimus näyttää olevan toteutumassa.

”Kokoomus on koko neuvottelujen ajan pitänyt meteliä vanhemmuuden kustannusten tasaamisesta. Tämä kannatti, sillä nyt hallitus ottaa askeleen kohti tasa-arvoisempaa työelämää”, sanoo kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Vikman.

Yrittäjät ovat ilmaisseet selvästi, että nykyinen järjestelmä kannustaa suosimaan miehiä rekrytoinneissa. Nyt tehtävä vanhemmuuden kustannusten tasaaminen vähentää tätä problematiikkaa. Vanhemmuuden kustannusten tasaaminen luo edellytyksiä uudelle kasvulle sekä työntekijöiden palkkaamisen helpottamiselle pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

”Hallitus ottaa ison askeleen kohti sitä, että saamme  naiset ja miehet samalle viivalle vanhemmuudesta työnantajalle koituvien kustannusten osalta. Tästä on syytä iloita kunnolla”, päättää Sofia Vikman.

Vanhemmuuden kustannusten tasaaminen ei sisältynyt työmarkkinajärjestöjen ehdotukseen yhteiskuntasopimuksesta, vaan se on hallituksen tänään ilmoittama linjaus.

Lisätiedot:

Sofia Vikman

Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja

puh. 040 568 3777

Jaa sisältö: