15.05.2023

Kokoomusnaiset on valinnut uudeksi pääsihteeriksi Terhi Heinilän. Liittohallitus päätti Heinilän valinnasta 28.4. kokouksessa.

Heinilä siirtyy Kokoomusnaisten pääsihteeriksi Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteerin paikalta, jossa on toiminut 2014-2023. Ennen Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeriyttä hän on toiminut International Working Group on Women and Sport -pääsihteerinä 2010-2014 ja aiemmin Suomen Liikunnan ja Urheilun kansainvälisten asioiden päällikkönä ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuriasiainsihteerinä. Hän on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri. Heinilän valintaa tehtävään puolsivat aiempi esihenkilö- ja taloushallintokokemus sekä järjestökentän vahva tunteminen.

”Jatkan suurella ilolla ja innolla sukupuolten tasa-arvon, naisten oikeuksien ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien työtä, kesäkuun alusta alkaen Kokoomusnaisten pääsihteerin roolissa. Tehdään yhdessä Kokoomusnaisten kentän ja koko suomalaisen yhteiskunnan kanssa työtä tasa-arvon edistämiseksi ja yhteisten tärkeiden universaalien tavoitteiden, Mahdollisuuksien maailman toteuttamiseksi. Nyt on aika ja mahdollisuus vaikuttaa.” Heinilä sanoo. 

Kokoomusnaisten puheenjohtaja Pihla Keto-Huovinen kommentoi Heinilän valintaa: 

“Saimme suuren määrän hyviä hakemuksia tehtävään ja haastattelimme lopulta kuusi kovatasoista hakijaa. Haastattelut tehtiin huhtikuun lopulla, ja niiden pohjalta työvaliokunta teki esityksen liittohallitukselle. Terhillä on paitsi laaja-alaista osaamista naisten oikeuksista ja tasa-arvosta, myös kokemusta kulttuuri- ja liikuntasektorilta, monipuolinen kokemus järjestöjohtamisesta ja -kehittämisestä sekä vankka viestinnän osaaminen ja verkostot. Toivotan Terhin mitä lämpimimmin tervetulleeksi työyhteisöön. Odotan innolla, mitä saamme aikaan yhdessä!”

Heinilä aloittaa kokoomusnaisten pääsihteerinä 1.6. alkaen ja hänet tavoittaa sähköpostitse osoitteesta terhi.heinila@kokoomusnaiset.fi.

Lisätietoja valinnasta antaa Kokoomusnaisten puheenjohtaja Pihla Keto-Huovinen sähköpostilla pihla.keto-huovinen@eduskunta.fi.

Kokoomuksen Naisten Liitto on aktiivinen poliittinen vaikuttaja ja kokoomuslaisten naisten muodostama valtakunnallinen järjestö. Toimimme naisten poliittisen osallistumisen vahvistamiseksi, mahdollisuuksien tasa-arvon edistämiseksi sekä poliittisena järjestötoiminnan kotina tuhansille naisille.

Jaa sisältö: