21.09.2015

Kokoomusnaisten edustajakokous järjestetään 14.-15.11.2015 Porissa kylpylähotelli Yyterissä. Kokouksessa hyväksytään Kokoomusnaisten Mahdollisuuksien maailma –asiakirja, käsitellään aloitteet ja valitaan uusi liittojohto.

Olen toiminut pian neljä vuotta Kokoomuksen Naisten Liiton puheenjohtajana ja sitä ennen kaksi vuotta varapuheenjohtajana. Olen saanut viedä naisten sanomaa ja poliittisia tavoitteita eteenpäin Kokoomuksessa ja yhteiskunnassa. Tehtävä on ollut itselleni tärkeä, innostava ja voimaa antava. Olen saanut tavata upeita kokoomusnaisia ympäri Suomen, jotka ovat sitoutuneet kokoomustyöhön ja Kokoomuksen Naisten Liiton toimintaan. Nämä kohtaamiset ovat olleet itselleni äärettömän tärkeitä ja antaneet syvyyttä, rohkeutta ja voimaa poliittiseen päätöksentekoon. Olen löytänyt Kokoomusnaisissa oman poliittisen henkisen kotini.

Nyt on kuitenkin aika antaa tilaa uudelle. Olen päättänyt, etten enää asetu ehdolle kolmannelle kaudelle liiton puheenjohtajaksi. Päätös ei ole helppo, sillä intoa ja tahtoa Kokoomusnaisten puheenjohtajan tehtävään vielä riittäisi. Juuri nyt haasteellisena aikana työni valtioneuvoston jäsenenä vie kuitenkin valtavasti aikaa ja energiaa. Toisaalta työni ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä vie minua ympäri maailmaa. Mietittyäni kovasti asiaa, tunnen, ettei Kokoomusnaisten puheenjohtajan tehtävään jää aikaa niin paljon kuin liitto, ja te upeat jäsenemme, ansaitsisivat. Pidän tärkeänä, että puheenjohtajalla riittää aikaa olla myös kentällä ja jäsenistön tavoitettavissa sekä vahvasti mukana tulevaisuustyössä ja myös kunnallisvaalivalmistautumisessa

Meillä on paljon päteviä, kyvykkäitä ja halukkaita naisia tarttumaan johtotehtäviin ja uskon, että edustajakokous valitsee liiton johtoon upeita, Kokoomusnaisia eteenpäin vieviä ja Kokoomusnaisten tavoitteisiin sitoutuvia johtajia.

Olen todella kiitollinen kaikesta teiltä saamastani tuesta sekä Kokoomusnaisten puheenjohtajana, että kansanedustajana ja ministerinä. Kiitän teitä lämpimästi myös kaikesta antamastanne ajasta kokoomuslaisemman Suomen rakentamiseen, väsymättömästä työstänne vaaleissa ja vaalien välillä sekä innostuneesta ja tulevaisuuden uskoa valavasta asenteestanne. Ilman teitä Kokoomus ei olisi voinut pärjätä vaaleissa ja vastuunkantajana.

Meillä on edessämme haastavia aikoja. Kaiken talouskriisin keskellä tarvitaan naisia nostamaan esiin tasa-arvo- ja perhepoliittisia kysymyksiä. Taloudellisesti niukkoina aikoina moni tärkeä tavoite saattaa joutua odottamaan toteutumistaan, mutta saimmehan me Kokoomusnaiset vanhemmuuden kustannusten tasaamisenkin nytkähtämään viimein valtavan harppauksen eteenpäin, kun jatkossa äidin työnantajalle maksetaan kertakorvaus vanhemmuudesta aiheutuvien kulujen kattamiseksi. Mutta työtä riittää vielä paljon, ja meidän äänemme on kuuluttava vahvasti jatkossakin.

Aion olla myös jatkossa viemässä rinta rinnan teidän kanssanne Kokoomusnaisten sanomaa eteenpäin niin Kokoomuksessa, yhteiskunnassa kuin maailmallakin. Pidetään siis yhteyttä jatkossakin!

Lämmin kiitos vielä kerran teistä jokaiselle, upealle, rohkealle Kokoomusnaiselle!

Lenita Toivakka
puheenjohtaja
Kokoomuksen Naisten Liitto ry

Jaa sisältö: