08.12.2014

Suomi on valittu kolmatta kertaa peräkkäin maailman toiseksi tasa-arvoisimmaksi maaksi. Tieto perustuu vuodesta 2006 asti toteutettuun maailman talousfoorumi WEF:n tutkimukseen. Maailman tasa-arvoisin maa on Islanti.

”Vaikka moni asia on Suomessa erityisen hyvin naisten näkökulmasta, ei nykytilanteeseen voi mitenkään jättäytyä tyytyväisenä. Pieni maa kuten Suomi ei voi menestyä kansainvälisesti, jos mahdollisuuksien tasa-arvo ei toteudu puolella väestöstämme. Nyt Suomella on kolme vuotta aikaa muuttaa nykytilanne. Asetan tavoitteeksi, että 100-vuotias Suomi on maailman tasa-arvoisin maa”, toteaa kokoomusnaisten puheenjohtaja ja eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka.

Tavoitteen saavuttamiseksi Kokoomuksen Naisten Liitto julistaa avatuksi Suomi maailman paras maa naiselle 2017 -kampanjan. Se asettaa kuusi helposti mitattavaa tavoitetta, joita jokainen suomalainen voi omilla toimillaan edistää. Tavoitteet liittyvät naisten työmarkkina-aseman parantamiseen, urakehityksen esteiden poistamiseen, palkkaeron kutistamiseen, turvallisuuteen, koulutukseen ja hyvinvointiin.

”Jokaisella on oikeus kokea olonsa turvalliseksi yhteiskunnassa. Tähän tavoitteeseen pääsemme toimimalla naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi, turvaamalla palvelut lähisuhdeväkivallan uhreille ja asettamalla nollatoleranssin seksuaaliselle häirinnälle”, kuvaa Toivakka turvallisuutta lisäävää tavoitetta.

Jokainen suomalainen hyötyy naisten aseman parantamisesta. Kun suomalainen nainen voi hyvin, kaikki suomalaiset voivat paremmin.

”Haastan jokaisen miehen ja naisen, joka kokee olevansa tasa-arvon todellinen kannattaja mukaan tähän kampanjaan”, Toivakka päättää.

Lisätietoja: Kooomuksen Naisten Liitto, pääsihteeri Jenny Nyman, puh. 040 538 4652

Jaa sisältö: