11.02.2015

Kokoomusnaisten puheenjohtaja, eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka vaatii toimia ja sitoutumista kaikilta puolueilta tasa-arvon edistämiseen. Toivakan mukaan Suomi on vaarassa päätyä entisenä tasa-arvon edelläkävijä maana pysähtyneisyyden ja päättämättömyyden tilaan tasa-arvokysymyksissä. Toivakan johdolla Kokoomuksen Naisten Liitto avaa kampanjan, jonka tavoitteena on, että 100-vuotias Suomi on maailman paras maa naisille.

Kokoomusnaisten kampanja asettaa kuusi tavoitetta: 1. Naisten työmarkkina-aseman parantaminen 2. Urakehityksen esteiden poistaminen 3. Palkkaeron kutistaminen 4. Turvallisuuden lisääminen 5. Koulutuksen tasa-arvo ja 6. Hyvinvoinnin lisääntyminen. Toivakan mukaan kampanjan tavoitteena on löytää ja panna toimeen parhaat keinot tavoitteiden saavuttamiseksi. Keskustelua käydään sosiaalisessa mediassa ja kampanjan nettisivuilla.

”Tämä on tasa-arvoliike, johon toivotan tervetulleeksi mukaan kaikki naiset ja miehet. Kun suomalainen nainen voi hyvin, kaikki voivat paremmin”, sanoo Toivakka.

Kokoomuksen strategisessa hallitusohjelmassa Kokoomus on asettanut tavoitteeksi muun muassa, että työajan joustoja ja osa-aikatyön mahdollisuuksia lisätään, vanhemmuuden kustannukset jaetaan ja vanhempainvapaajärjestelmä uudistetaan tukemaan tasa-arvoista vanhemmuutta ja tukee pienten lasten vanhempien työllisyyttä.

Toivakka muistuttaa, että Kokoomukselle tärkeää on myös kehitysyhteistyössä tasa-arvon edistäminen ja erityisesti tyttöjen koulutus, mikä on avainasemassa hyvinvoinnin ja vaurauden lisääntymisessä. Toivakan mukaan Suomessakaan ei saa unohtaa, ettei tasa-arvo ole saavutettu tila vaan jatkuva prosessi paremman yhteiskunnan puolesta meille kaikille.

”Tärkeintä on purkaa rakenteita ja asenteita, jotka asettavat koulutetut ja osaavat naiset eriarvoiseen asemaan työmarkkinoilla, vähentävät naisten valinnan mahdollisuuksia sekä vaikeuttavat ura- ja palkkakehitystä. Loppulasku näkyy työeläkeotteessa keskimäärin miehiä pienempänä eläkkeenä,” Toivakka päättää.

Lisätietoja:

Kokoomusnaisten pääsihteeri Jenny Nyman
040-5384652 / jenny.nyman@kokoomusnaiset.fi

www.parasmaa2017.fi

Jaa sisältö: