08.08.2013

Uudet työpaikat syntyvät pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.  Kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapj Lenita Toivakka kehoittaakin hallituspuolueita kuulemaan yrittäjiä erityisen herkällä korvalla.

Tammikuussa voimaan astuva yhteisöverouudistus on merkittävä elvytystoimi tämän hetken synkässä taloustilanteessa.  ” Suurin este uusien työpaikkojen luomiselle ja investoinnille on pitkään jatkunut epävarmuus ja toivon puute. Yhteisöverouudistus tuo yrityksille vakautta ja ennustettavuutta”, Toivakka toteaa.

Toivakka vaatii, että budjettiriihessä edelleen haetaan keinoja suomalaisen yrittäjyyden vahvistamiseksi. Puolet pk-yrityksistämme on elinkeinoharjoittajiaa ja henkilöyhtiöitä. Heidän verotuksensa keventäminen olisi paitsi oikeudenmukaista , myös työllisyyttä tukevaa. ” Potentiaali uusien työpaikkojen syntymiselle kaikkein pienimmissä yrityksissä on suuri”, sanoo Toivakka.

Toivakka toivoo myös vakuuttavia toimia yritysten sukupolvenvaihdoksien edistämiseksi. Suuri joukko yrittäjiä eläköityy lähivuosina. Tarvitaan täsmätoimia jotta mahdollisimman moni yritys löytää jatkajan ja työpaikat sekä palvelut säilyvät.

Kansanedustaja Toivakka puhui Sulkavalla  perheyritys K-Market Wiljamin 100-vuotisjuhlassa lauantaina.

Jaa sisältö: