Share on facebook Share on whatsapp Share on twitter Share on linkedin Share on email

Tulevaisuuskoulutus 2019-2020

HAKU TULEVAISUUSKOULUTUKSEEN ON PÄÄTTYNYT. KIITOS RUNSAISTA HAKEMUKSISTA! Haluatko kehittää ja syventää poliittista ja järjestöllistä osaamistasi, verkostoitua ja kartuttaa tietotaitoasi eri yhteiskunnan sektoreilta? Hae mukaan Kokoomusnaisten korkeatasoiseen ja monipuoliseen Tulevaisuuskoulutukseen! Koulutamme jäsenistöämme tulevaisuuden muutokseen ja tulevaisuuden päätttäjiksi muuttamaan maailmaa. Koulutus kestää kaksi vuotta ja rakentuu erisisältöisten teemaviikonloppujen ympärille. Luvassa on monipuolinen ja mielenkiintoinen ohjelma ja alojen huippupuhujat! Tulevaisuuskoulutus viettää juhlavuottaan vuonna 2019, sillä ensimmäisen koulutusryhmän aloituksesta tulee kuluneeksi 30-vuotta. Koulutus järjestetään yhteistyössä Kansallisen Sivistysliiton kanssa.

Koulutuksen alustava ohjelmarunko:

KOKOOMUS - Miksi olemme olemassa? Missä olemme tällä hetkellä? Minne olemme matkalla? (26.-27.1.2019, Helsinki) Ensimmäisellä koulutuskerralla käydään läpi Tulevaisuus-koulutuksen tavoitteet ja tutustutaan muihin koulutettaviin. Lisäksi käymme läpi Kokoomusta yhteisönä eli puolueen aatehistoriaa, ohjelmatyötä, organisaatiota sekä eri vaikuttamisväyliä puolueen sisällä. NAISET MAAILMALLA - KOKOOMUSNAISTEN KANSAINVÄLINEN AGENDA  Kansainvälisellä koulutuskerralla keskitymme monikulttuurisuuteen ja kehitysyhteistyöhön, sekä naisiin ja tasa-arvotyöhön maailmalla. Käymme läpi myös globaalia tulevaisuutta eli kestävää kehitystä ja ympäristöasioita. Koulutuksen suunniteltu ajankohta on touko-kesäkuun vaihteessa 2019. TULEVAISUUDEN KUNTA  Kuntateemaisessa koulutuksessa keskitymme tulevaisuuden kuntaan. Käymme läpi niin kuntalaisaloitteen kuin kunta-ja aluehallinnon kiemurat aina maakunnista soteen saakka. Koulutuksen suunniteltu ajankohta on loka-marraskuussa 2019. KOKONAINEN TYÖURA Työelämään keskittyvällä koulutuskerralla käymme läpi kokonaisen työuran eri käänteet koulutuksesta työuran vaihtoon ja eläkkeeseen saakka. Koulutuskerran keskeisenä sisältöä on työelämän tasa-arvo. Koulutuksen suunniteltu ajankohta on maaliskuussa 2020. VAIKUTTAJAVIESTINTÄ - Mitä viestitään, kenelle, miksi ja miten? Viestintään keskittyvällä koulutuskerralla paneudumme esiintymistaidon ja argumentoinnin saloihin. Vahvistamme osallistujien kirjallista viestintää sekä annamme avaimia mielipidekirjoittamiseen ja sosiaalisen median saloihin. Koulutuksen suunniteltu ajankohta on syyskuussa 2020. Koulutus huipentuu omakustanteiseen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen Brysselin vierailuun loppuvuonna 2020. Hae mukaan täyttämällä lomake. Keräämme pyydetyt tiedot kartoittaaksemme hakijoiden erityisalueita ja kiinnostuksen kohteita sekä mitataksemme motivaatiotasi. Tulevaisuuskoulutus on 2-vuotinen laaja kokonaisuus, johon osallistuvilta edellytetään aktiivista paneutumista ja sitoutumista koko koulutuksen keston ajan. Koulutus sisältää myös etä- ja ennakkotehtäviä. Koulutukseen valituilta kerätään 100 euron suuruinen maksu, joka palautetaan opiskelijalle suoritetun kurssin ja palautetun lopputyön jälkeen. Hakemus on sitova.

Koulutussitoumus

Mikäli opiskelija, joka tulee koulutukseen valituksi, peruuttaa osallistumisensa jollekin koulutusjaksoista etukäteen ilmoitetun määräajan jälkeen ilman pätevää syytä, liitto laskuttaa koulutettavalta itseltään kyseisen koulutusjakson kulut (matkat, majoitus, ruoat). Mikäli koulutus keskeytyy tai sen päätteeksi laadittava päättötyö on kesken vielä kuuden (6) kuukauden päästä koulutukseen päättymisestä ilman pätevää syytä, on koulutuksen maksuun osallistuneelta piirijärjestöllä oikeus periä opiskelijalta maksamaansa koulutusmaksua vastaava summa. Koulutukseen valituilta kerätään 100 euron suuruinen maksu, joka palautetaan opiskelijalle suoritetun kurssin ja palautetun lopputyön jälkeen. Painamalla Lähetä-nappia sitoudun Kokoomuksen Naisten Liiton järjestämään tulevaisuuskoulutukseen ja hyväksyn liiton koulutukseen osallistumiselle asettamat, yllä mainitut ehdot.

Tietoa koulutuksen hakuprosessista

Hakuaika koulutukseen päättyy sunnuntaina 2.12.2018. Hakemukset tullaan käsittelemään oman piirisi piirihallituksessa, joka päättää puoltaako se hakemustasi. Puolletuista hakemuksista annetaan tieto Kokoomuksen Naisten Liiton liittohallitukselle, joka vahvistaa lopulliset koulutukseen valittavat henkilöt. Ilmoitamme koulutukseen valituille liittohallituksen päätöksen jälkeen ennen joulua.