07.03.2013

Valtiovarainvaliokunnan hallituspuolueiden vastaavat sekä kunta- ja terveysjaoston puheenjohtaja muistuttavat hallitusta eduskunnan budjettimietinnössä hyväksymästä lausumasta Lastensairaalan valtionosuudesta

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan hallituspuolueiden valiokuntavastaavat sekä kunta- ja terveysjaoston puheenjohtaja muistuttavat kehysriiheen valmistautuvaa hallitusta uuden lastensairaalan rahoittamiseen tarvittavasta valtion rahoitusosuudesta ja asiaan liittyvästä eduskunnan hyväksymästä lausumasta. Valiokunnan kansanedustajat pitävät välttämättömänä, että hallitus tekee asiasta päätöksen maaliskuun kehysriihessä.

”Hallituksen on muistettava tämän vuoden valtion budjetin yhteydessä eduskunnan hyväksymä lausuma: Eduskunta edellyttää, että Helsingin Meilahteen rakennettavan uuden lastensairaalan tarvitsema valtion rahoitusosuus otetaan huomioon seuraavassa, vuosia 2014—2017 koskevassa kehyspäätöksessä”, muistuttavat kansanedustajat.

”Perusteltua on, että valtiovalta on maan ainoan valtakunnallisen lastensairaalan rakentamisen rahoittamisessa mukana HUS-kuntien rinnalla ja että hanke saisi erityisvaltionosuuden”, sanovat kansanedustajat.

Kansanedustajat ovat ilahtuneita myös laajasta kansalaiskeräyksestä sairaalan hyväksi.

Tällä hetkellä vakavasti sairaiden suomalaislasten hoito on keskitetty maamme heikoimpiin, elinkaarensa päässä oleviin sairaalatiloihin Lastenklinikalle ja Lastenlinnaan. Jatkuvat kattojen ja ilmastointilaitteiden vesivuodot aiheuttavat kosteusvaurioita. Kosteusvauriot taas lisäävät infektioriskejä. Ilmastointi on tehoton ja tilat ahtaat. Tilojen ahtauden takia vanhempien läsnäoloa joudutaan jatkuvasti rajoittamaan.

”Myös sairaalla lapsella tulee olla oikeus vanhempiensa läsnäoloon. Lastensairaalassa tehdään maailmalla arvostettua tutkimusta sekä huippuluokan työtä ja hoidetaan kaikkein vaikeimmassa tilanteessa olevat lapsemme. Tavoitteena on oltava maailman huippuluokan lastensairaala, joka palvelee koko Suomea pitkälle tulevaisuuteen”, kansanedustajat toteavat.

Uusi sairaala on suunniteltu rakennettavan vuosina 2014-2017.

”Mikä olisikaan parempi lahja sata vuotta täyttävältä isänmaaltamme tuleville sukupolville kuin uusi lastensairaala. Sairaalan avaaminen vuonna 2017 olisi hieno tulevaisuuspanostus”, kansanedustajat lisäävät.

Lisätietoja:

Sari Sarkomaa (kok)
Valtiovarainvaliokunnan jäsen,
kunta- ja terveysjaoston puheenjohtaja
050 511 3033

Kimmo Sasi (kok)
Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja
050 511 3148

Kari Rajamäki (sd)
050 511 3135

Kari Uotila (vas)
050 512 3031

Astrid Thors (r)
050 512 1580

Osmo Soininvaara (vihr)
045 121 4559

Jouko Jääskeläinen (kd)
050 512 0782

Jaa sisältö: