Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kokoomusnaisten Vikman: Lähisuhdeväkivallasta ilmoittamisen kynnystä madallettava

Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Vikman vaatii järeämpiä toimia lähisuhdeväkivallan kitkemiseksi ja uhrien auttamiseksi. Tällä viikolla on vietetty lapsen oikeuksien viikkoa. Vikman muistuttaa, että jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen kotiin ja väkivallattomaan elämään.

“Vaikka Suomi on monella mittarilla yksi maailman turvallisimmista maista ja hyvä maa lapsille, olemme eurooppalaisten perheväkivaltatilastojen kärkipäässä. Kaikissa perheissä ei ole turvallista olla. Tuoreen tutkimuksen mukaan kaikista väkivaltarikoksista jopa 30 prosenttia oli joko nykyisen tai entisen kumppanin tekemiä”, sanoo Vikman.

Suomalainen turvakotiverkko ei täytä kansainvälisissä sopimuksissa sille asetettuja ehtoja. Paikkoja perheväkivallan uhreiksi joutuneille ei ole tarpeeksi.

“Turvakotipaikkojen riittävyys on varmistettava. Tarvitsemme tehokkaammat ja vaikuttavammat toimintamallit perhe-ja lähisuhdeväkivallan kitkemiseksi ja uhrien auttamiseksi. Suomeen on rakennettava toimiva viranomaistyön ja järjestöjen verkosto. Esimerkiksi vertaistuen ja erilaisten tukiryhmien toiminnasta vastaavat järjestöt tekevät arvokasta työtä”, sanoo Vikman.

Vikmanin mukaan myös lähisuhdeväkivallasta ilmoittamisen kynnystä on madallettava.

“Ilmoituksen tekijän henkilöllisyyden on perustellusta syystä voitava jäädä vain viranomaisten tietoon”, päättää Vikman.

Sunnuntaina 25.11. vietetään YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää.

Jaa tämä

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Uusimmat kaikissa blogeissamme

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print