Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Sofia Vikman: Maailman paras työelämä kuuluu myös äideille

Kansanedustaja ja Kokoomusnaisten puheenjohtaja Sofia Vikman vaatii hallitusneuvotteluja vetävää Antti Rinnettä toteuttamaan mahdollisuuksien tasa-arvon työelämässä ja mahdollistamaan joustavasti perheen ja työn yhdistämisen.

“Rinne voi lunastaa vaalipuheensa tasa-arvoisesta työelämästä vain toteuttamalla kunnianhimoisen perhevapaauudistuksen ja lisäksi huolehtimalla, että työnantajalle vanhemmuudesta aiheutuvat kustannukset korvataan täysimääräisesti. Jokaisella on tasavertaiset mahdollisuudet menestyä työelämässä omalla ahkeruudellaan vasta, kun nuoren naisen palkkaaminen ei ole miehen palkkaamista suurempi kustannusriski työnantajalle. Tästä syystä vanhemmuuden kulut on korvattava äitien työnantajille täysimääräisesti”, sanoo Vikman.

Vikman vaatii hallitusohjelmaan tekoja äitiyden ja työuran sujuvan yhdistämisen puolesta, jotta suomalaisesta työelämästä saadaan maailman paras myös äideille.   

”Kunnianhimoinen perhevapaauudistus tarvitaan perheiden sujuvamman arjen ja lapsen edun vuoksi. Perhevapaauudistuksen lisäksi vanhemmuuden kulut on korvattava täysimääräisesti äitien työnantajille. Äitien työnantajat maksavat edelleen isien työnantajia enemmän vauvalaskua. Se heikentää naisten ura- ja palkkakehitystä, mahdollisuuksia työllistyä vakituiseen työsuhteeseen ja näkyy lopulta naisten eläkkeissä. Esteitä naisten tasavertaisten työuramahdollisuuksien tieltä on raivattava määrätietoisesti. On myös kansantaloutemme etu saada osaavien naistemme kyvyt täysimääräisesti käyttöön”, sanoo Vikman. 

Vikmanin mukaan kenenkään ei pidä joutua valitsemaan työn ja perheen väliltä.

”Perhe ja työ on oltava mahdollista yhdistää samaan arkeen nykyistä sujuvammin ja joustavammin. Säätytalolla on tehtävä ratkaisuja työelämän mahdollisuuksien tasa-arvon toteuttamiseksi ja naisten työmarkkina-aseman parantamiseksi”, päättää Vikman.   

Lisätiedot: 
Sofia Vikman
040 568 3777

Jaa tämä

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Uusimmat kaikissa blogeissamme

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print