Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Sofia Vikman

Sofia Vikman Rinteelle: Näpit irti kotitalousvähennyksestä

Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Vikmanin mukaan Antti Rinteen hallitusohjelma kurittaa ahkeria työtä tekeviä ja tehneitä suomalaisia. Tuleva hallitus suunnittelee kotitalousvähennyksen laskemista ja vähennyksen osuuden pienentämistä.

“Kotitalousvähennyksen leikkaaminen on lyhytnäköistä vasemmistohallituksen kateuspolitiikkaa, joka heikentää työllisyyttä, lisää harmaata taloutta ja heikentää tavallisten suomalaisten mahdollisuutta palkata apua kodin töihin”, sanoo Vikman.

Vikman pitää kotitalousvähennystä erityisen tärkeänä tilanteessa, jossa työn verotusta ei kevennetä. Rinteen hallituksen toimien myötä veroaste nousee ja ansiotuloverotus on monilla suomalaisilla käytännössä kiristymässä. Kotitalousvähennys luo myös työtä palvelualalle tilanteessa, jossa työtä ei muuten syntyisi.

“Suomessa työn tekemistä ja teettämistä verotetaan ankarasti. Rinteen hallituksen leikkaus kotitalousvähennykseen käytännössä rajaa palveluiden hyödyntämisen monen tavallisen perheen ulottumattomiin. Työn teettäminen kotona ei saa olla vain rikkaiden yksinoikeus. Kun kaikkia kodin töitä ei tarvitse tehdä itse, syntyy uutta työtä ja lisäarvoa”, sanoo Vikman.

Kansanedustaja Sofia Vikmanin mukaan kotitalousvähennyksen yläraja tulee jo tällä hetkellä liian nopeasti vastaan. Vikman on esittänyt kotitalousvähennyksen laajentamista. Hänen mukaansa kotitalousvähennyksen enimmäissumman ja vähennysprosentin korottaminen helpottaisi perheiden arkea ja kannustaisi kotitalouksia työllistämään.

“Kotitalousvähennys on hyvä keino helpottaa perheiden arkea, lisätä hyvinvointia ja parantaa työllisyyttä. Se synnyttää työtä, jota ei ilman vähennystä teetettäisi”, Vikman toteaa.

Kotitalousvähennystä käytetään tällä hetkellä erityisesti kunnostus- ja remonttitöihin. Myös kodin siivouspalveluiden osuus on ollut kasvussa. Vikmanin mukaan kotitalousvähennyksen käyttöä voitaisiin lisätä myös ikäihmisten hoivassa ja lasten pedagogisen varhaiskasvatuksen ulkopuolisissa hoitotarpeissa.

Kokonaisuutena Vikman pitää tänään julkaistua Rinteen hallituksen ohjelmaa toiveiden tynnyrinä.

”Hallitusohjelma sisältää paljon hyviä asioita. Paketin rahoitus kuitenkin huolestuttaa. Ohjelman tulopuoli perustuu uskoon työllisyysasteen noususta, vaikka työllisyystoimet puuttuvat. Eriarvoisuutta voidaan torjua vain, kun yhteiskunta kaikin tavoin viestii ahkeruuden kannattavan. Tämä unohtui, kun työtä tekevien veroaste käytännössä nousee ja valtion velkaantuminen paisuu”, päättää Vikman.

Lisätiedot:
Sofia Vikman
040 568 3777

Jaa tämä

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Uusimmat kaikissa blogeissamme

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print