19.05.2022

Kokoomuksen Naisten Liitto seisoo ylpeästi Tampereen pormestari Anna Kaisa-Ikosen ja kansanedustajien Mia Laihon sekä Elina Valtosen takana Kokoomuksen varapuheenjohtajakisassa. Valinnat puolueen varapuheenjohtajista ja puoluevaltuuston puheenjohtajasta tehdään Kalajoen puoluekokouksessa 10.-12.6.2022.

”Kalajoen puoluekokous osuu aikaan, joka on historiallisesti merkittävä paitsi Suomelle, myös koko Euroopalle. Nyt tehtävät henkilövalinnat ovat merkittävässä roolissa, kun lähdemme rakentamaan kokoomuksen joukkuetta eduskuntavaaleihin sekä ottamaan paikkamme kansainvälisillä kentillä Nato-jäsenyyden myötä. Kokoomuksessa on selvää, että naisten tulee näkyä ja kuulua tässä työssä”, toteaa kokoomusnaisten puheenjohtaja Pihla Keto-Huovinen.

Tampereen pormestari, Kokoomuksen nykyinen varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen on sote-, sivistys- ja kuntapolitiikan osaaja, joka istuu Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustossa ja on myös entinen kansanedustaja ja työelämäprofessori.

”Anna-Kaisalla on osaamista ja sydäntä nähdä tehtyjen päätösten vaikutus paitsi isossa kuvassa, myös paikallisella tasolla sekä yksilön arjessa. Kuluneella varapuheenjohtajakaudella hän on osoittanut osaavansa johtaa ihmisiä ja asioita yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ja olevansa luottamuksen arvoinen”, Keto-Huovinen sanoo.

Kansanedustaja Mia Laiho toimii Espoossa kaupunginvaltuutettuna ja istuu Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuustossa.

“Miassa yhdistyvät vahva sote-osaaminen ja taito hallita laajoja kokonaisuuksia, joka on erinomainen ominaisuus varapuheenjohtajalle. Mian valitessaan puolue saa asioihin syvällisesti perehtyvän varapuheenjohtajan, joka ei pelkää laittaa käsiään saveen”, Keto-Huovinen sanoo.

Kansanedustaja Elina Valtonen on tunnettu talous- ja turvallispolitiikan asiantuntija, Helsingin kaupunginvaltuutettu ja Kokoomuksen nykyinen varapuheenjohtaja.

“Tulevien eduskuntavaalien keskusteluissa nousevat esille todennäköisesti nimenomaan talous ja turvallisuus ja sen vuoksi
Kokoomus tarvitsee Elinaa varapuheenjohtajaksi myös tulevaisuudessa. Elinan aurinkoinen persoona yhdistettynä vahvaan tietopohjaan, on tehnyt vaikutuksen varapuheenjohtajakaudella”, toteaa Keto-Huovinen.

Jaa sisältö: